MAXIDIS F

MAXIDIS F е внатрешна дисперзна водоперива боја со фунгицидни својства. Со MAXIDIS F се решаваат проблеми со буѓа во влажни простории како што се кујни, купатила,подруми и др.Може да се тонира по тон карта на maxima mix систем.
Карактеристики: 
покривност 0,2–0,3kg/m2 во два слоја.